South Dakota

I fredags var jag på min första fotbollsmatch, förstod inte mycket av hur det gick till men det var jättehäftigt att uppleva äkta High School Spirit.



På lördag morgon bar det då av till South Dakota. Att komma ända fram tog 8 timmar. Var så himla trött efter skolveckan att jag försökte sova mesta dels av resan. Vi stannade på Pizza Hut och åt pizza buffé, sen så stannade vi på badlands som är ett klipplandskap, såg precis ut som i västernfilmerna. Sen stannade vi även vi Wall Drug som är en västernstad. Wall Drug är en liten stad men som ändå finns på många vägskyltar i olika stater och inte många vet var det är. Det var häftigt att gå runt i den staden då det var äkta vilda västern! På kvällen åkte vi och åt på en amerikansk buffé innan vi åkte till hotellet.

I söndags så gick vi upp tidigigt för att åka till Mount Rushmore för att äta frukost och titta på presidenterna uppe i bergen. Fanns en liten stig som man kunde gå runt på och titta på berget från olika vinklar. Man kunde dock inte komma så nära som jag hade trott men det var kul att se i alla fall. Vid lunch åkte vi vidare för att rida hästar uppe i bergen för att sedan åka till Bear Country vilket var lite likt kolmården då man åker runt i bilen och tittar på djuren. Det fanns massa björnar bufflar rävar mm. Efteråt åkte vi tillbaka till staden där vårt hotell låg. Den staden var också västerninsiprerad och det fanns massa västernsovenirer i massa olika butiker. På kvällen åkte vi till Crazy horse vilket är en som Mount rusmore men av en indian som sitter på en häst. De började hacka ut den för 50 år sen ungefär och har långt kvar. Men då vi var där på kvällen hade de en ljushow på hästen.

Igår morse gick vi upp kl 4 för att åka och titta på Buffalo round up vilket är en gång par år. De flyttar bufflarna från sommarbetet. Bufflarna är jättestora och det var 1500 bufflar och minst lika många människor som var där och tittade på. Vi väntade på bufflarna väldigt länge då de endast släpper in ett vist antal människor dit. Vid lunch åkte vi tillbaka mot Minnesota. Vi sov över på ett hotell ungefär halvvägs med en vattenpark för att vi skulle slippa åka hela vägen i ett.



Helgen var väldigt lyckad och det var kul att se vilda västern på riktigt! Var även jätteroligt att träffa alla andra utbytesstudenter.





















//Helen


Kommentarer
Äiti

:)

2011-09-28 @ 07:00:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Helen i USA -

High School 2011-2012

RSS 2.0