Soccer banquet

Idag har varit en ganska lång dag. Åkte hemmifrån vid kl 1 för att hämta upp en massa utbytesstudenter för ett Halloweenparty. Det var roligt att träffa flera utbytesstudenter och få nya vänner. Vi åt en massa lekte lekar och tog bilder. På kvällen var det dags för soccer banquet vilket är när man ser tillbaka på året, ger ut priser och pratar om kommande säsong. Jag fick en liten fotboll med mig som alla tjejer på laget fick signera!
//Helen

Senior Pictures

Idag har jag lekt modell! När man är senior så ska man ta senior pictures för att ha bra bilder på sig själv i yearbooken och också för att kunna ge fina bilder på sig själv innan man lämnar High School. Min värdmamma ville ha lite fina bilder på mig så hakade på, skadar ju aldrig att ha fina bilder på sig själv! Först tog vi en massa bilder hemma hos henne i en studio, tog bilder med flaggan sittandes, liggandes, ståendes och med olika kläder. Efter det gick vi ut för att ta lite höstbilder. Hoppas på att hon lyckades ta några bra bilder då jag var ganska stel. Är inte van vid att vara modell och stå framför kameran och le i flera timmar!
Imorn är det dags för Halloweenparty!
// Helen

Pumpkin carving

Igår kväll gjorde jag och min mamma pumpor. Gjorde några med mina kompisar förra veckan men den har redan ruttnat och blivit dålig så vi gjorde nya istället!
Det här använde jag för att göra min pumpa
Man tejpar fast en form och gör hål längst linjerna
Så här ser det ut när man har gjort sina små hål
Min pumpa är liemannen och ögat är min värdmammas
//Helen

Bara så ni vet...

Jag är på varsity cheerleading!!!!! Är så himla glaaaaad. Kommer få ha pompoms, den fina uniformen, stora rosetter i håret och cheerleadingtrosor! Jag kommer få att cheera framför hela skolan på alla stora matcher,

Fight on for Fairmont High Fight!

Hade första dagen av cheertryouts idag! Vi fick lära oss skolans sång med dans till, en cheer och en dans. Det var riktigt mycket för en dag. Vi var vi mindre grupper och övade och det kändes som om jag var den som fattade långsamast, jag frågade hela tiden om saker de redan gått igenom och tappade bort mig en massa! Vi fick även göra tre olika svåra hopp som INGEN kunde så förtsod inte riktigt vitsen med det... De var en där man skulle hoppa och nudda tårna bla. Imorn så ska vi visa upp vad vi kan och också få veta vilket lag vi har hamnat på. Hoppas bara att jag får för basket vare sig det är killarnas eller tjejernas!


Amerikanskfotboll cheerisarna i farten under Homecoming week.


Har även hunnit dekorera lite Halloweenkakor. Det var ett sådant där färdigt kitt med kakorna bakade strössel och glasyr i påsar så det bara att göra dem fina!



//Helen

Study Party

Har gått ett par dagar nu och det har gått tillbaka till det vanliga med skola under dagarna. Söndag hade jag en latdag och sov för mesta dels och måndag så pluggade jag med några kompisar. En tjej hade ett "study party" inte riktigt något party när man pluggar men det hjälpte att prata lite om det... och få mera mat! Hann också med att göra svenska köttbullar med potatismos till familjen. Köttbullarna blev lite torra vilket var jättesynd, varken dom eller potatismoset smakade som hemma. Har hunnit skriva två prov, fick B på ena vilket jag är jättestolt över. Det var nämligen i amerikansk historia som är en klass på college nivå. Fick även bättre betyg än många i klassen som läst amerikansk historia hela high school, yeay gör mig! Imorn är det dags för cheertryouts så kommer gå runt och vara nervös hela dagen imorn! Det kommer bli 5 olika "lag" killarnas basket, tjejernas basket, brottning, tjejernas hockey och killarnas hockey. Vill heja på baskettlaget, helst killarnas då deras matcher är mest hajpade. Men vi får väll se, vill inte hamna i ett dåligt cheerlag bara.






Mums, köttbullar! Saknar all mammas och pappas goda mat!




//Helen

Pumpafarm
















Idag var jag på en pumpafarm med några kompisar. Meningen var att vi skulle plocka våra egna äpplen och pumpor men det fick man inte göra. De hade bara en massa aktiviteter för barn, som vi också gjorde så klart. Vi åkte en liten tur med traktorn, sprang i labyrinten, åkte ruchkana, hoppade i hoppslottet och gick i en spökskog. Alla stora pumporna var slut och det var även de godaste äpplena så vi åkte till Hyvee (en mataffär) och köpte det istället. Hemma hos en tjej som heter Lauren gjorde vi karamelläpplen (MUMS) och våra pumpor. Blev riktigt nöjd med min. Det är den längst ner till vänster i bilden, ett spöke ett träd och en gravsten. Vet inte vad jag ska göra imorgon än men hittar väll på något!



//Helen

Spökhus och mat....

MYCKET mat! Tror nästan att livet här i USA går ut på att äta.
Först så var vi och åt, så klart. Vi åt på "mongolian kitchen" man får en skål som man fyller med så mycket mat man vill och sen så wokar de ihop de åt dig. Supergott!
Sina från norge med sin lilla nudelhög.
Hittade en läskig polis. Han stod utanför och vaktade eller nått, poliserna här verkar ganska uttråkade för det mesta. Men han hade i alla fall vampyrtänder och försökte skrämma folk.
Huset! Det är ett riktigt hus som folk har hittats döda hjälskrämda. Man går igenom huset och alla rummen, källaren sen får man gå ut på gården/i skogen och i ett föråd/garage. Tog ca 30 min att ta sig igenom hela huset. Vissa delar var läskiga och andra mindre läskiga. Det var folk som hoppade fram, huset var blodigt med kistor och vissa delar var helt kolsvarta. Det var kul, helt värt 1h köande för att bli skrämd.
Utanför huset redo att bli skrämda.
Efteråt så åkte vi och åt glass. De hade jättegod glass och började sjunga när man gav dom dricks.
Glassmenyn, glassen och allt man kunde blanda i, mums!
//Helen

Halloween bilder



Åt paj i onsdags kväll för att fira Kylie.




Alla älskar vi M&Ms!



På "partyt" igår




Pyntade dörren!




En bordsdekoration, den blinkar så är jättefin på kvällen!




Ett spöke som går upp och ner blinkar, låter så fort man kommer i närheten




En söt lten häxa








Ikväll ska jag till ett spökhus med några kompisar, i am so excited! Håller tummarna för att det inte är för läskigt då jag inte ens kan titta på morden i midsommer eller CSI utan att få mardrömmar....



// Helen

Halloween är i full gång!

Det är så härligt att få uppleva Halloween på amerikanskt sätt. Fullt med prydnader i husen, dekorationer som kistor och spöken ute på gårdarna. Folk som klär ut sig, allt godis!

Igår började mitt lov som pågår till måndag. Har köpt halloween prydnader. Har pyntat huset så det är spookey. Har sätt killarnas soccer lag förlora med 5-0. Det är nollgradigt här nu så snart börjar det snöa. Igår åt jag paj med 900 kalorier, gick till mataffären med konstiga kläder bara för att. Idag var jag utklädd som en M&M, varit på ett "party" och ätit glass.

Imorn tänkte jag ladda upp en massa bilder och berätta lite mer. Just nu känner jag mig bara som en stor latmask efter allt socker jag har ätit idag!

// Helen

Ny vecka

Igår hade jag väldigt mycket hemlängtan för första gången. Saknade bara vardagen och allt som finns där hemma. Vill självklart inte åka hem men började sakna allt som finns där hemma bara. På kvällen åkte vi till en lokal bar för en släkting spelade countrymusik där. Så jag min värpappa, min värdmormor och hennes kompis åt middag där. Det var bra att få något annat att tänka på även om jag bara kände för att ligga hemma och titta på tv-serier.


Idag var det dock en ny vecka och vaknade på bra humör (vad det kan gå upp och ner snabbt). Orkade till och med klä mig som jag brukar i sverige istället för min lata amerikanska kläddstil. Var inte heller trött i skolan för en gångs skull vilket var jätteskönt. Amerikanerna här brukar inte riktigt klä sig fint till skolan utan går i jeans/mjukisbyxor, t-shirt och mjukiströja. Hörde några tjejer från fotbollen säga "oh Helen looks gorgeous today" när jag gick förbi dem vilket kändes kul, var även fler som sa att jag var fin idag! (Alltid roligt att höra)


Den här veckan är kort då vi har MEA torsdag fredag vilket jag inte vet vad det är mer än att det inte är någon skola. Istället ska jag umgås lite med några vänner, vi funderar på att gå och välja pumpor och gräva ur dem gå på en Holloween "fest", men vi får se hur det blir! Skönt är det i alla fall att få ledigt några dagar så man hinner skaffa sig mera vänner.




//Helen

Ny design!

//Helen

Yearbook

Beställde min Yearbook i veckan. Man måste beställa den riktigt tidigt om man vill ha den billigare! Det tar ett tag innan man får den dock. Den blir klar efter sommaren så min värdfamilj får skicka hem den till mig. Det är dock ganska mycket jobb om man vill få bra bilder i sin yearbook. När man är senior så ska man lämna in babybilder samt gå till en profesionell fotograf och få senior pictures tagna. En släkting till min värdfamilj ska ta mina bilder om nån vecka så hoppas på att dom blir riktigt bra! 
Lite babybilder!
I helgen så har jag umgåts med min värdmormor. Vi åkte på en liten roadtrip i runtliggande städer. Kom hem för någon timme sedan så imorn är det läxor och skype som gäller!
//Helen

Klar med Soccer!

Idag var en vanlig dag här i USA. Något jag insätt att alla är otroligt trötta i skolan och att folk i min ålder gör otroligt mycket på en dag! Jag förstår inte hur alla orkar gå runt och vara trötta hela tiden, jag slutar fungera efter ett tag. Men alla andra verkar vara som robotar eller något.
Idag var i alla fall en avslutande dag för Soccer. Vår sista match var i torsdags men varsity hade sin sista idag så Junior Varsity hade gjort en tröja till varje spelare som är Senior som vi hade på oss. Vi hade även skyltar mm så att vi kunde hejja på dem! Nu är Soccern helt slut tills vårsäsongen börjar. Jag har tänkt göra Cheearleading i vinter men det börjar inte förens om några veckor. Man måste göra tryouts och allt för att få komma med så hoppas jag inte är för dålig!
På kvällen var jag och åt kinabuffe med "släktingar" så nu är jag proppmätt!!!
//Helen

Homecoming Week!

Nu är homecomingveckan över. Det var jätteroligt men även mycket som hände varje dag. Som jag tidigare sa så var det olika teman som man klädde ut sig till varje dag. Alla klädde inte ut sig men några gjorde och de gick verkligen in för det. Jag var även den enda utbytesstudent som klädde ut sig så amerikanerna blev impornerade.

Jag missade första dagen då jag var på väg hem från Nebraska, då var det pyjamas dag vilket hade varit jätteskönt. Får ta det en annan dag när jag är för trött för att klä på mig istället.


På tisdag var det Senior Citizen day, alltså alla som är senior på skolan skulle klä ut sig till gamlingar. Jag hade alla kläder redo för tisdagen men jag blev orolig eftersom att jag inte viste hur mycket alla andra skulle klä ut sig. Men när jag kommer utklädd som en gammal tant till skåpen så är det som att komma till ett ålderdomshem. Många gick verkligen in för det hade käppar peruker stoppning, ja allt! På kvällen var det Homecomingfirande på skolan. De hade mat och massa spel för "kungligheterna" (de som kunde bli valda till Homecoming king and queen). Efter det var det Iron man match vilket är killar som spelar vollyboll som är en "tjejsport" samt Powder Puff game vilket är tjejer som spelar amerikansk fotboll "killsport". Den kvällen var High School spirit på hög nivå!


Jag en Junior (de hade minnestota sports day) och Tori som var Homecoming Royalty.


På Onsdagen var det dags för Wacky Wednesday, man fick klä ut sig till vad som helst i princip. Det fanns några som hade kycklingdräkter, Ior dräckt mm. De fledsta tjejer var färgglatt klädda med missmatchade kläder. På kvällen åkte jag hem till några kompisar och vi gjorde tröjor till fredagen.


Jag och Taylor under Photogrophy


På Torsdagen var det klass color day, så alla klasser hade var sin färg. Seniors var svarta, Juniors blåa, Sophmors gröna och Freshman Lila. Vi fick gå ifrån tidigare från skolan för att åka iväg till en fotbollsmatch 1,5 h bort. Mitt lag Junior Varisty vann även denna, så vi vann alla matcher förutom en som vi spelade oavgjort. Tråkigt att man inte kan gå vidare till stat med JV för vi hade klarat det! Efter vår match spelade varisty som förlorade... Vi åt middag tillsamans hejjade på varandra och kom hem vid midnatt!


Varannan Sr varannan Jr


Fredag var det School Color day, vi skulle visa vår "Cardinal Pride". Några hade fått tröjor från Fotbollslaget, några hade sina tävlingskläder men jag och några till hade gjort våra egna tröjor. Vi hade bara halvtimmeslektioner hela dagen och efter lunch så utsåg de Homecoming King and Queen. Det var jättefin cermoni med deras föräldrar och de hade jättefina klänningar. Efteråt gick vi direkt till idrottsalen där vi hade pepraly. Vi laddade för kvällens match med sånger dans, cheerleaders, lekar mm. Vid 4 var det dags för parad genom staden. Alla sporter hade var sin "float", sen gick vi och delade ut leksaker och godis. Jag skulle gå hem äta och byta om men några vänner bjöd med mig till en mexaicansk resturang så gick och åt med dem. Bytte om snabbt hos henne och sedan var det dags för Homecoming game. Vi vann stort... 65-13 vilket är en vinst med typ 6 tuchdowns. Sen gick vi direkt till dansen som var i skolan. Det var inte uppklätt vilket var synd och inte speciellt dekorerat, lite lågstadiedisco över det hela. Men alla dansade och hade kul så det blev roligt det också!


Jag och ceerleader!



Soccertjejerna är redo för paraden!


Jag och några andra på dansen!


I helgen har jag inte haft någon röst så har bara sovit! Känner många här nu så kan alltid fråga någon om jag kan hänga på vilket känns jättebra. Betalade även min resa till Chicago och till Hawaii idag så livet leker! Allt är jättebra här och nu kommer det lugna ner sig för är klar med fotbollen. Ångrar inte en sekund att jag åkte, har bara varit här 6 veckor, har upplevt så mycket och har en massa roligt framför mig! Kommer alltid sakna min familj dock!

Köpte även ett par öronmuffar med inbyggda hörlurar, ascooolt! De var på rea också, gillas mycket!


// Helen

Två svenskar i Nebraska

Idag fick jag sovmorgon för första gången på ett par veckor vilket var superskönt! Idag lyckades Isabell en kompis från Sverige som gick i samma skola som mig (också utbytesstudent) ta sig hit så träffade henne några timmar inne i "stora" staden. Vi åt pratade åt lite till och pratade mer. Kändes konstigt och overkligt att träffa henne här men så roligt att kunna prata om allt möjligt. På kvällen åkte jag med värdfamiljen och deras släktingar till en restaurang som har ett spöke, dom berättade massa läskiga spökhistorier.

Bl.a. Spöket som heter huvudlösa Frank går upp och ner på en highway i
mörkret här vilket är en blandning mellan motorväg och landsväg. Han är en liftare. Folk som har låtit honom åka med har berättat att de först trott att han var en vanlig liftare men sen när de ska vända sig om i bilen för att prata med honom så finns det längre ingen där.... Tycker sådant där är så läskigt!!!

Imorgon är det dags att åka hem till
Minnesota tidigt på morgonen.

//Helen

Nebraska!

Har varit i Nebraska nästan en dag nu och i USA i exakt en månad! Igår direkt efter skolan åkte vi till South Dakota för att spendera kvällen och sen tidigt på morgonen åkte vi till Nebraska. Det är kul att få se andra stater då alla städer i Minnesota ser likadana ut, en McDonalds, Perkins, Walmart och bensinstation! Under eftermiddagen har jag fått hjälp att hitta saker jag kan ha på mig under homecoming veckan, senior citezen day har jag alla kläder till, kommer att se sååå snygg ut....
Nu på kvällen har vi kollat på fotboll, dom är helt galna när det kommer till fotboll här i Nebraska. Men nu när de börjar förlora har alla lugnat ner sig. :)


//Helen

Helen i USA -

High School 2011-2012

RSS 2.0