Swedish pancakes

Mums Mums! Jag och Vårin gjorde svenska/norska pannkakor idag efter skolan. Var 7 månader sedan minst som jag hade det.
//Helen

Cheerleading Banquet

Tårta så klart!
Jag och Heather, coachen! Hon började gråta när hon gav mig priser och pratade om att jag ska åka hem snart. Så himla gulligt
Kara och Chloé..... ja bilden säger nog det mesta.
Fick även en sån här häftig sak, vet inte riktigt vad det heter men här är det stort och riktigt fint att få en sån. Den säger vilken sport jag var med i vilket år och mitt namn.
Här i USA har man olika Banquets i slutet på säsonger för att dela ut priser och umgås en sista gång innan man går skilda vägar. Idag åt vi mat pratade och delade ut priser. Bland annat, "most improved", "mat kisser" (alltså den som blev tappad och ramlade mest), "Veteran of the year", "always on time", "best sportsmanship", "most positiv".
Som Senior fick jag även blommor min tavelgrej ett fotoalbum och ett sanning eller kånka spel som de tyckte passade mig. Sen blev det en massa bilder och kramar!
//Helen

19 år!

Jag och Matteo blir firade i skolan med tårta.
Fick muffins från cheerleaderna.
I en stad ca 45 min bort finns det en svensk affär med godis. Viste inte att den fanns men min värdfamilj köpte en massa godis till mig! Mums! Kara min värdsyster tog med mig på en pedikyr efter skolan också så nu är mina tår jättefina och rosaglittriga.
Fick även packet från pappa med massa gott.


Sen så skickade mamma ett sött litet kort också som sa att vi ska åka helikopter över New York när de kommer hit! Kommer bli superroligt och häftigt längtar.
Hade en bra födelsedag. Känns konstigt dock att säga att jag är 19 år. Skolan var som vanligt men en kompis hade med sig tårta till lunchen. Kara hade en överraskningspresent med pedikyr vilket var jätteskönt. På kvällen hade vi en välgörenhets talangshow där vi visade upp våra olika "talanger" för att folk skulle komma och titta och betala inträde. Dansade med Cheerleaderna vilket var häftigt då vi fick stå på skolans scen. Vi åt även glass på glassbaren här efteråt för att fira mig lite mer. Blev mycket mat av många slag men det är det USA går ut på!

//Helen

Det är igen vanlig dag....

Utan det är min födelsedag. Idag fyller jag hela 19 år, helt galet. Hjärnan har stannat på 17! Idag så ska jag till skolan och uppträda i en talangshow och det är väll allt jag hinner med.

// Helen

Alles Gute!


I lördags hade jag några vänner över och vi firade Matteos födelsedag som var i veckan. Åt en supergod glasstårta med mint och oreos och tittade på film. Idag har varit en ganska lat dag. Har varit i kyrkan för lunch då "girl scouts" hade en insamling för pengar tränade på en dans inför en talangshow på tisdag och tog en promenad. Skön söndag helt enkelt! Nu är det dags för änu en vecka och redan imorn ska jag hålla ett tal.
//Helen

Skönt med fredag!

I veckan så hade min värdmamma ett sorority möte hemma hos oss. Hon är ledare över en grupp som heter "alpha" där de samlas för att scrap booka. Det är insiprerat från college grupper men lite lugnare då de äter söta bakelser och utbyter bilder.
I helgen så åkte mina värdsyskon till en tävling lite längre bort där de ska tävla i att hålla tal. Det är en större tävling för att kvalificera sig vidare i staten. Så ikväll ska jag gå och se "hunger games" och äta mexicanskt på en av våra få riktiga resturanger. Skönt med helg, speciellt eftersom att vi har sommar väder med 20-25 grader och sol!
//Helen

Tid

Bered på ett flummigt inlägg?

Om en vecka fyller jag 19, ja hela 19 år. Det betyder att jag har varit 18 ett helt år. Jag kommer att ha levt hela det där året där folk säger "jo men när jag var 18 då träffade jag mitt livs kärlek", "när jag var 18 så startade jag eget företag". Även om jag redan har passerat det året känns det som om jag inte är där än. Det känns som om jag är 16 år och kommer att fylla 17. Kanske är det livsstilen här och att det är svårt att leva självständigt som 18-19 årig. Man tar beslut med familjen och lyder regler. Vist det är inget fel med det men det är inget någon 19 årig i Sverige är van vid. Igår så fick jag mina flygtider hem igen. Kommer att åka hem 27/6-12 alltså har jag 3 månader och 1 vecka kvar här. Känns som att jag kommer att åka hem om bara nån vecka och att det allt är över snart. Har precis flyttat till min nya familj och sen ska jag åka hem? Det är svårt att tänka på tanken att åka hem. Kommer att sakna alla nya vänner här som jag precis har lärt känna. Kommer sakna gemenskapen i skolan, ja en massa saker. Istället ska jag tillbaka hem till mitt riktiga hem och fortsätta leva livet på riktigt där jag måste jobba och få bra betyg. Känns konstigt men bra. Vill hem, saknar alla och allt men vill inte börja sakna det jag har gjort här. Har kämpat så hårt för att ha ett bra liv här som jag trivs i och sen så ska jag bara ge upp allt och åka hem. Kommer inte att få vara "the foreign" längre. Kommer bara att vara vanlig Svensson i en Svensson skola med Svensson jobb. Ne jag vill vara speciell och intressant. Det får bli mitt nästa uppdrag när jag kommer hem. Sticka ut och följa mina drömmar vad de nu än kan vara.



Knallblåa byxor är jag ensam om att äga i hela min skola med 900 studenter, häftigt va? Förutom att jag är den enda svensken då.
//Helen

St Patricks helg

Det har varit en riktigt skön långhelg med sommarväder. Har hunnit med två shoppingrundor och även köpt mina Prom skor. I söndags så fyllde min värdsyster 17 år så vi firade henne med tårta som jag bakade och en god lunch. Annars så har jag hunnit med att umgås med familjen och kompisar.
Bor som ni vet i en liten stad så att här sitter alla på alterna och tittar på alla människor som går förbi. Hälsar på folk som man känner mm. I helgen så såg jag en bilolycka precis utanför vårt hus. Det var en bil som stannade och bilen bakom såg inte det så det blev en liten krash. Det roliga i det här var att han som körde in i bilen precis fick sitt körkort för nån månad sedan och han hamnar vanligtvis i trubbel. Vi alla viste vem han var så hela min värdfamilj satt på altanen när polisen kom och skrev en böter och vi vinkade glatt. Små städer säger jag bara...
Mina kompisar åkte inlines och "longboard" och jag cyklade bakom en kväll.
Kara min värdsyster men tårtan!
Är riktigt stolt över denna tårta faktiskt
Detta är skorna som jag kommer att ha på mig på prom!
Blev inte mycket firande av St Patricks day för att det inte finns så många människor från Irland här. De fledsta har ursprung från norden. Men åt lite mintglass med oreos för att fira.
//Helen

Spring brake

Chloe än av mina bästa vänner och Kara min värdsyster!
M&Ms i påskfärger!

Igår slutade skolan kl 12 och idag har vi varit lediga då det nu är SPRING BRAKE. Min skola har väldigt kort lov då jag vet att andra ställen har upp till en vecka ledigt. Igår så var jag och en massa kompisar och åt ute till lunch. Det är sommarvärme här också, 20-25 grader vi åt alla ute på terrasen, mys! Idag har jag varit och shoppat i ett outlett mall och vårt lokala mall. Har börjat ta promenader nu runt sjön här då jag inte är med i någon sport längre. Känns jätteskönt att bara gå i värmen ett tag.

//Helen

Kyrkan

Idag var jag i kyrkan för tredje gången sedan jag kom hit. Var i kyrkan två gånger med min gamla värdfamilj, de gick bara vid jul så det var inte så att jag skippade. Men min nya värdfamilj går i kyrkan varje söndag och under "lent" som har något med påsken att göra går de även varje onsdag. Då idag var första dagen som jag bor här och som de skulle till kyrkan så hängde jag på. Vill inte se kyrkan som något negativt bara för att vi i sverige inte går dit. Det var bara 30 minuter och de sjöng och spelade musik hela tiden. Såg massa folk från min skola, barn och lärare. Alla bänkar var helt fulla trots att kyran var riktigt stor. Kommer att följa med dem om jag inte har något annat för mig då jag vet att det uppskattas riktigt mycket.
.
Som jag sa igår så slutade jag på track så idag tog jag istället en promenad runt sjön och matade något som kallas "prairedogs" såg ut som en blandning av marsvin och hund i en inhängnad. Blev 1h promenad vilket är det mesta jag har gjort här sen jag kom hit. Hoppas kunna hålla mig aktiv även om jag inte är med i någon sport.
//Helen

Liten detalj...

Igår kväll så flyttade jag in hos en ny värdfamilj. Av många olika anledningar var det bäst för alla ifall jag flyttade någon annan stans. Hoppas på att träffa dem innan jag åker hem då vi kunde skiljas som vänner. Men nu bor jag i alla fall i mitten av byn hos en av mina kompisar och hennes familj. De är jättesnälla allihopa och jag kommer att ha det riktigt bra här i slutet på mitt år.
Alla mina saker! Förstår inte hur jag har lyckats samla på sig så himla mycket grejer. Någon föredetta utbytesstudent som känner igen sig eller har några bra tips på hur jag kan få hem allt utan att behöva betala allt för mycket?
.
Ja juste senaste dagarna har jag börjat med track. Var där två gånger men känner absolut inte att det är någonting för mig i över huvud taget! De springer tills de får kramp, de är supersnabba allihopa! Känner inte att jag har motivationen för att springa tills det gör ont och sen lite till. Vill hellre gå på promenader med kompisar och gå och simma lite då och då isället. Har testat det och alla som gjorde de var riktigt snälla men nej det är inte min grej.
//Helen

Skidbilder!

Liten bildbomb från förra helgen! Delade hotellrum med dessa galningar också men hade superroligt! Träffade ju även Emma från Hawaii och vi hade riktigt mycket att prata om.
//Helen

Slut på Cheerleading! :(

Nu är det slut på Cheerleading! I lördags så var sista matchen. Vi var dock iväg på ett collage och hejjade på våra pojkar vilket var riktitg häftigt. Jättetråkigt att det är slut då det var så himla roligt, fick verkligen uppleva den riktigt High School kännslan och kunna säga att ja jag är ju faktiskt en "cheerleader". Kommer sakna alla tjejer så otroligt mycket dock! Vi har ju umgåts flera timmar per dag nu i 3 månader. Nu börjar track på måndag, lite blandade kännslor över det. Ska väll bli kul att komma i form men mäst så har jag väll ångest. Kommer bli så himmlans mycket springande och jag är i urdålig kondition! Alla här är så himla tävlingsinriktade också att jag kommer inte ha så mycket att säga till om på tävlingar och sånt. Hoppas på att det är en massa snälla människor som håller på med det också så att man i alla fall kan se fram emot det.
//Helen

May I?

Idag var första gången någonsin någon bar mina böcker till klassrummet åt mig. Det är inte så att det är speciellt tugnt att bära de få böcker jag bär med mig till klassrummet men den här killen tyckte att det behövdes i alla fall. Han ville bara vara snäll antar jag. Känner honom lite sedan innan så att det inte var helt från ingestans att han började bära mina böcker. Kändes riktigt amerikanskt att gå där i korridorerna men någon som bär äns böcker. High School film flash back ska jag bara säga!
På tal om ingenting, saknar Hawaii så himla mycket ibland... Var helt underbar resa!
//Helen

Mount Kato

Oj Oj, har nog aldrig gått så här länge sedan jag bloggade sist! Har hänt mycket saker i veckan nämligen. Har varit hos kompisar efter träningen nästan varje dag. Sov till och med över några gånger då vägarna ut hit till landet var allt för dåliga. Riktigt roligt att sova över och bara umgås med folk. Har även tagit tag i träningen här borta då track and field (friidrott) börjar nästa vecka. Det ska vara riktigt tufft då alla sporter är så tävlingsinriktade.
'
I fredags så åkte jag och 100 andra utbytesstudenter från runt om i trakterna i Minnesota och Iowa till Mount Kato för att åka skidor. Vi bodde på hotell, spelade bowling, laser tag och minigolf. I lördags så åkte jag snowboard för tredje gången och det gick faktiskt riktigt bra för första gången. Vårin lärde mig och Ane och vi tog oss faktiskt ner för backarna i stil. På hotellet så mjukade vi upp musklerna i en bubbelpool innan vi åt middag och lärde känna alla andra utbytesstudenter. Riktigt roligt att träffa så många nya trevliga människor från hela världen. Blev kompis med bland annat några Japaner och italienare. Det är konstigt hur vi utbytesstudenter kan förstå varandra så mycket bättre än vanliga amerikanska ungdomar. Det är något speciellt som gör att man helt plötsligt kan bli vänner riktigt snabbt. Hoppas i alla fall att kunna åka upp till Mount Kato och åka snowboard igen nästa helg innan snön försvinner helt. (var bara fejksnö i backen).
//Helen

Helen i USA -

High School 2011-2012

RSS 2.0