Look what i got today!

//Helen

Finns nu pa Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

//Helen

Thanksgiving Break

Har inte haft tid att blogga något under helgen och har inte riktigt tid nu heller men lägger upp lite bilder snabbt.



Har haft Cheerpractise igen, övade på stunts.



Kö fullt med Cardinals utanför The Dome för att få komma in.


Killar som väntar på att få spela


The crowed hejjar genom att göra "jazzhands"


Här är spelet i full gång


Killarna efter matchen gråtandes


Minneapolis


Så i helgen var det den stora finalen för att avgöra vem som skulle vara bäst i staten på High School Football. Sov över host Lauren och gjorde massa tjejsaker på kvällen för att gå upp tidigt på lördagen för att åka och se vår stora match i Minneapolis. Efter en riktigt tajt match förlorade vi med endast 2 poäng vilket är ingenting i fotboll då en touchdown kan variera från 6-8 poäng. Killarna var riktigt ledsna för att de inte vann men det var en bra match som dommarna tyvärr inte var lika bra i.

I söndags shoppade jag i Mankato igen, köpte lite fler julklappar och hittade lite efterblivna Black Friday deals.

Nu är veckan igång med skola, läxor och cheerpractise, kommer bli en bra vecka!


//Helen

Black Friday



Var uppe länge inatt för att kunna åka till Walmart för att titta på alla galna människor när de shoppade. Köerna gick genom hela affären och folk hade flera stora plattvn i sina kundvagnar. Jag hittade några filmer, köpte Bring it on, som är en cheerleading film bara för att ja det är häftigt. Det var tre filmer i ett för 65 kr. Sen köpte jag två Blu Ray filmer också för 65 kr styck, det var New Moon och Eclipse. Min värdpappa som egentligen inte ville åka var riktigt glad och hittade några fynd han också, en digital fotoram för 130 kr och en skrivare för 120 kr.
//Helen

Snowboarding

Alla här pratar om att åka upp till Mankato för att åka slalom och snowboard. Är en liten kulle men är nog kul att åka upp dig med folk. Kom på att jag inte har något att ha på mig alls dock för att åka upp dit så hittade lite fina kläder. Vore inte det här en ganska snygg snowboard outfit?
//Helen

Happy Thanksgiving!


Turkey


Maaaaat


Lite hostsläkt


Mer hostsläkt


Jag och hostmormor i bakgrunden



Så idag var det allstå Thanksgiving, en av USAs största högtider. En högtid då man ätar mat, umgås med släkt och säger vad man är "thankfull" för. Då min värdmamma jobbade så hade vi en ganska sen middag med släkten. Var över hos aunt Claudias. Hon bor i ett litet gulligt hus så vi satt alla på stolar, i soffan för att få plats med all mat på borden. Åt massa god kalkon mm. Jag gjorde några svenska chokladkolor som var riktigt uppskattade.

Nu sitter jag här hemma och väntar på att klockan ska bli tolv, då ska jag och min värdpappa åka till Walmart och shoppa då det är black friday. Jag tänkte köpa en locktång och lite filmer så inget stort, vill mest se alla människor när de blir galna över att de inte får den superbilliga TVn. Försöker hålla mig vaken med lite cola och thanksgiving specialare av F.R.I.E.N.D.S.


//Helen

Lite Svar

Fick en fråga här i bloggen vilket är jättekul! Så självklart tänkte jag svara.
Hejsan!
Jag tänkte ställa lite frågor till dig eftersom jag också är intresserad att åka till Usa ett år och studera i high school! Hoppas det är okej :)

• Var bor du? Och hur länge har du bott där?

• Får dina föräldrar komma och hälsa på hos dig i din värdfamilj? :)
• Hur gör du vid jul & din födelsedag, åker du hem då eller firar du den i Usa? :)

Tacksam för svar! kram :)


Jag bor i Welcome, Minnesota som är en stat väldigt nära Canada. Jag bor längst ner i staten ca 10 minuter från Iowa. Welcome i sig är en stad med ca 200 invånare men jag bor på en farm utanför staden. Jag går i skola i Fairmont med ca 10 000 invånare. Min skola är ganska stor för området och har 900 elever från klass 7-12. Jag kom hit sista Augusti så har bott här snart 3 månader.

Mina föräldrar kommer lagom till graduation vilket är i slutet på Juni. De får bo hos min värdfamilj som är väldigt nyfikna över att träffa dem. Vi kommer att vara här i staden några dagar och sedan åka över till västkusten för en roadtrip.

Jag kommer att fira alla högtider här i USA, det är lite en del av varför jag åkte. Jag vill uppleva allt på det amerikanska sättet. Det kommer inte alls vara som hemma men det kommer bli annonlunda och spännande. Fira Jul och min födelsedag hemma i sverige kommer jag kunna få göra resten av mitt liv.


Utklädda för Halloween, de är jättesnälla och gör allt för att jag ska få bästa året här i USA.

//Helen

Sparkley

Idag har varit en riktigt skön dag. Hade kaptens practice vilket betyder att lagets kapten håller i träning, övade på en dans samt lite mer på att kasta upp folk i luften! Hela kvällen har jag umgåst med Lauren, vi såg på film, fixade naglarna och försökte hitta lämpliga prom klänningar och dejter! Prom är i mars-april men det är redan dags att paxa sin dejt och hitta en klänning, det är helt sjukt... Men kul! Vi håller också på att para ihop två kompisar och vi kom på gulliga sätt han kunde fråga henne till prom. Det bästa vi kom på var att skriva "Prom?" i tända ljus på hennes garageuppfart, det är väll rätt så gulligt va?

Fixade naglarna med gilletstickers som man klistrar på naglarna, supercoolt!
Några av tjejerna på träningen idag.
Imorn ska det ätas, ätas, ätas och ätas ännu mer för det är THANKSGIVING!
//Helen

"Stuntat" idag!



Gjorde den första stunten i den här filmen, eller ja försökte. När man landar i en vagga. Har testat att bara hoppa ner också vilket är mycket lättare. Gjorde även en volt för att komma ner. Det är väldigt basic stunts men det är riktigt svårt. Landade på rumpan en hel del gånger men gjorde inte illa mig. Cheerleading brukade bara vara klappande och hejjande på min skola så det ansågs vara en "töntig" sport men de senaste åren har de fått en ny tränare och de börjar göra svårare saker vilket är jätteroligt för mig. Behöver inte känna mig för dålig då de också är ganska nybörjare men de försöker ändå bli riktigt bra och göra svåraoch häftiga saker.

Nu är det thanksgiving lov till och med söndag skönt, de ska ätas en massa mat. Sedan så har det en stor rea dagen efter thanksgiving som de fledsta ska gå på, så förhoppningsvig hittar jag några riktigt bra fynd.

//Helen

Breaking Dawn - Part 1

Bio idag! Såg nya filmen Breaking Dawn med Spanska utbytesstudent Anne, sjukt bra film men den kändes så himla kort. Kändes som de missade en massa som alltid när de gör film basserad på en bok. Längtar till nästa del men ändå inte för vill inte att det ska vara slut. Tror att jag och några kompisar ska geeka oss någon kväll över Thanksgiving eller Jul och se alla filmer tillsamans.
Imorn är det dags för Cheerpractise igen, äntligen!
//Helen

Lite blandat


Var och såg skolans musical, Sussical vilket är en berättelse basserad på Dr Seus böcker.



I fredags var jag "at the DOME"


Båda lagen hade samma maskot skolfärger och skolsång men vi visade vilka som var bäst! Nästa vecka ska vi spela State Finals i the Dome igen. Fairmont Cardinals i mörkrött vs Annadale Cardinals i klarrött


Folk blev riktigt glada när vi gjorde en touchdown!


Jag i the Dome


Tror att hela lilla staden Fairmont var där för att se matchen.


Minneapolis at night



Mall of America, ett sjukt stort Mall!


Hittade en rolig skylt inne i en affär!



Har haft ett par riktigt roliga dagar då jag har hunnit hitta på mycket saker. Efter skolan i torsdags så åt jag middag med några kompisar och sen gick vi och såg musikalen. I fredags spenderade jag hela dagen upp i The Dome stadion vilket är Minnesota Vikings hemstadium. Igår så var jag uppe i Minneapolis igen men för att åka till Mall of America och shoppa istället. Köpte så mycket kläder i Chicago så blev inte alls mycket shoppande, köpte bara saker jag verkligen behövde. På vägen hem dock så hade de snöat och något som skulle ta 2h tog 5h... Riktigt konstigt att de inte har dubbdäck eller vinterdäck här.


//Helen

Lite gamla fotbollsbilder

Hittade en soccerförbundets hemsida där de lagt upp massa bilder från våra matcher. Hann inte vara med i så många men fanns några bilder på mig ändå!
//Helen

Skoltröja

Staden är riktigt stolt över att det går bra för vårat fotbollslag. Var tvungen att köpa en skoltröja idag för att ha något att ha på mig på matchen på fredag. Fick välja hur jag ville ha den inne på en lokal "Fairmont" affär så fick mitt efternamn på ryggen, t.o.m Ö!
//Helen

The DOME

Igår efter skolan så åkte jag iväg till vår stora fotbollsmatch uppe i Minneapolis. Vi spelade på en riktigt stor skola och även om vi spelade så pass långt bort så var nästan alla från Fairmont. Skolan vi spelade mot låg 10 minuter bort men deras läktare var nästan tom! Vi vann ganska stort så det var riktigt roligt, vårt skolband var där så de spelade efter varje touchdown.

Skolsporter är riktigt stora här och speciellt killarnas fotboll. I år är första året på 14 år de har kvaliciferat sig vidare till "state games". Eftersom att vi vann kvartsfinalen igår så får de spela i Vikingarnas stora arena vilket är statens stora fotbollslag. Det är riktigt riktigt stort så vi är lediga på fredag för att alla ska kunna åka iväg och se matchen.




Fairmont är rött och vitt, Holy Family Catholic är grönt och vitt, de är en catolsk privatskola nära minneapolis.



Två svenskar från Fairmont HS



Jag och Maylen som jag åkte fanbussen med




Svårt att fånga hur galna alla spelare var efter men här får man lite vibbar i alla fall.



Ikväll så träffade jag några kompisar och vi hade gamenight, finns inte så mycket att hitta på här i byn men vi hade skoj!


//Helen

11/11/11 - 11:11:11




Vi har borjat med photoshop i foto!

Ska ta en fanbuss efter skolan och aka till varan stora fotbollsmatch! Ska bli riktigt roligt, haftigt och KALLT!!

//Helen

Skolbussen

Jag måste berätta lite om min "School bus driver". Jag åker skolbuss varje morgon till skolan, bussen ska komma och hämta upp mig utanför huset kl 07.05 men den kommer aldrig den tiden, det blir ofta 07.11 vilket betyder flera minuter ute i Minnesotas kyla. Men chaffisen ser ut som en typiskt galen amerikansk busscaufför. Han är ganska gamal så ansiktet hänger, han har grått hår men alltid en rutig keps som döljer hans frisyr. Han har flanellvest och stora vinterboots. Varje morgon ser han ser ut när man går på bussen. Under färden medans han kör granskar han alla på bussen genom sin backspegel. Så fort någon svär, skriker, rör på sig stannar han bussen och den skyldiga får komma fram för en utskällning. Om den utskällda säger emot eller har gjort det flera gånger så blir den skickad till rektorn och får sitta längst fram i bussen i två veckor. För några veckor sedan blev den enda killen med utländsk ursprung skyld på och skickad till kontoret även fast han inte hade gjort något. Idag så skrek han istället på en liten tjej som kanske går i första klass så att hon började gråta. Han känns som en typiskt galen amerikansk busschaufför!
//Helen

Cheerdrakten

Igar pa traningen sa fick vi testa drakterna for forsta gangen. Den forsta jag testade var aldeles for tajt, kande mig som en korv! Fick som tur var en annan drakt som jag kommer anvanda under vinterns matcher. Det var riktigt haftigt att fa testa drakten och kanna sig som en riktig cheerleader. Vi bastellde ocksa pompoms som ar storre an vad de har haft innan. Kanns riktigt roligt att gora cheerleading da det ar mer min grej an fotboll. Tjejerna pa mitt team verkar valdigt snalla och vi kommer att gora en massa teambonding saker tillsammans.

Just nu sitter jag i skolan och har studdy hall dar av inga 'a  'a'  `o`

Varje kvall sajer de pa nyheterna att det ska snoa nasta dag men an har det inte gjort det har. Det snoade i Iowa vilket ar staten under Minnesota sa snart ar det vall dags har ocksa. Pratade med nagra i skolan om Snow Days idag och tydligen sa ar min skola snalast pa att ha Snow Days och sist pa att ge ut dem.


//Helen

Första cheerpractise

Hade min första cheerpractise idag efter skolan. Vi beställde skor, underkläder, målade affischer och lärde oss massa hejjarramsor. Det var roligt och det känns som om mitt "lag" kommer satsa i år. De senaste åren har nämligen cheerleading varit för töntar och lite knubbigare människor men inför den här säsongen är det som i high school filmerna.



Har en massa läxor den här veckan för att jag missade två dagar förra veckan.


Fick ett paket från min familj med saltlakrits, ett från mormor och morfar idag med massa gott finskt godis!


Kiitos!!!

 

 

//Helen

Mina Senior Pictures

Ligger uppe på en hemsida nu så om någon vill gå in och kolla på dem så kan man gå in på http://netphotography.net/ skriv sedan in "Helen Bjork" när ni söker på person. Lösenordet är SWEDEN.



Finns ca 350 bilder så här är några stycken.



En bild som jag tycker blev ganska bra


//Helen

Chicago

Är hemkommen från Chicago nu, resan var super! I fredags gjorde vi massa turistiga saker, vi såg en film i deras museum, ungefär cosmonova. Vi åkte till Navy Pier som är en pir med en nöjespark på, Willis Tower (hette Sears Tower förut) är deras höga byggnad. Det fans glaskuber man kunde gå ut i så det kändes som man stod i luften. På kvällen såg vi Blue man group. De var superbra! Verkligen en häftig konsert.



Igår så hade vi 5 h i Down Town Chicago för shopping, hittade en massa fina saker inne på forever 21. Köpte en höstig jacka så jag slipper gå runt med min vinterjacka redan. På kvällen var vi och åt på en teater innan vi såg The Sound of Music.


Idag har jag bara åkt buss, tog ca 8h att åka så hade gott om tid att bli rastlös. Som tur var fanns det massa folk att prata med!





En sån här bil kan jag tänka mig... mamma.... pappa :)




Vårin från norge jag och Matteo från tyskland, vi går alla på Fairmont High



En blå man!



Här sitter jag i en liten glasbur



Jag i min nya jacka i härliga Chicago


//Helen

Cheescake factory

Imorse åkte jag till Chicago, det tog 8 h att åka hit men tiden gick snabbt så det var inte så farligt. Hotellet vi bor på ligger precis bredvid ett stort mall här så fick hela kvällen på oss att shoppa och ha middag i fred. Hittade massa saker, det är så himla billigt att shoppa här men de blir dyrt när man köper mycket... Hittade ett par paljettconverse för 30 dollar som jag var tvungen att köpa.

När mallet stängde så gick jag och en norsk tjej och åt cheescake på cheescake factory, det var jätte jätte gott!

Chicago imorn

Imorn åker jag till Chicago! Åker med 40 andra utbytesstudenter från närliggande städer här i Minnesota. Vi kommer shoppa, gå på teater, åka upp i deras höga torn mm, är så EXCITED!!!!
//Helen

2 månader i staterna

Idag har jag varit här i två hela månader! Har hunnit göra en massa saker och ser fram emot vad som komma skall. Har även lärt mig att Minnesota är svinkallt! Det är den 3e kallaste staten i hela USA, folk här har väldigt svenska efternamn och det finns mycket av "Minnesota Nice".
Ikväll var det föräldrarmöte för alla som har barn som gör cheerleading. Fick hem en Cheerleading Manual och lite andra skojiga papper som måste fyllas i innan jag kan börja träna. Var orolig för att de skulle bli arga eller sparka ut mig för att jag kommer missa 2 veckor i Januari men tränaren sa att det inte var några som helst problem så Go Fairmont!
//Helen

Halloween

Idag var det Halloween! Gick Trick or Treating med några mindre barn och tog fotton på massa hus med fina dekorationer.
//Helen

Helen i USA -

High School 2011-2012

RSS 2.0