Scrapbooking

Köpte scrapbooking saker igår för ett presentkort som jag fick i julklapp. Hittade en himla massa fina saker så kommer att bli ett roligt minne att ha när jag väll blir färdig.

Amerikansk Jul


Vår lilla julgran


Min värdpappa, han ser väldigt arg ut men han fastnar bara inte på bild!


Min värdmamma


Julgran


Packet!


Fick bland annat en tröja från Victoria Secret från mina värdföräldrar


Mamma och pappa skickade hemmagjorda pepparkakor!


Öppnade presenter


Älskar mitt pepparkakshus


Julmat


Så här äter man julmat i usa


Efterrättsbord


Julen i USA var riktigt bra. På Julafton så gick vi till kyrkan vid tre, när vi kom hem så hade min värdmamma gjort ostronsoppa. Ingen hitt för mig, smakade lite som ostron och nått gult? svårt att förklara, det gick ner men ingen favorit. Fick amerikanska prinskorvar och räkor istället. Sen var det dags för packetöppning, fick en massa fina packet från mina värdföräldrar. De har inga egna barn så de tycket om att skämma bort sina utbytesttudenter istället, det var bara att tacka och bocka.

På Juldagen vilket är den "riktiga" julen här i USA åkte vi till Iowa över dagen för att fira med min värdmammas släkt. Det var en massa släktingar där, vi åt mat vilket var väldigt likt thanksgivingmaten förutom att det var med skinka istället. Vi satt och åt i soffan, tror att det är något av en amerikansk sak att alla äter i soffa istället för vid ett långbord som vi gör här hemma. Det är inte helt lätt att äta mat från en plasttalrik med plastkniv i en soffa ska ni veta. Barnen öppnade packet och vi vuxna lekte en lek där alla tar med sig ett packet de inte tyckte om och sen så byter man dem. Vissa fick packet som de gillade och andra, som jag fick något gräsligt som ingen någonsin kommer uppskatta. Men det var riktigt kul att se alla roliga "oönskade" pressenter.

Idag var det shopping som gällde, de har något som liknar mellandagsrean här fast rean är inte lika bra. Det är mer "köp en och få den andra för 50%" men hittade lite fina toppar vilket alltid är kul, de var dock inte på rea. Utanför Hollister (en klädaffär) hade de "livvakter" eller modeller som hade livvaktbadbyxor på sig. De stod utanför affären hela dagen och poserade så att man fick ta bilder och krama dem. Var riktigt konstigt men man ska ju inte klaga.



Modellerna utanför affären såg precis ut som på bilden! Amerikaner alltså..... =)



//Helen

12-24-11(The American way)





Jag och Vårin
Lizzie som är kaptenen, Katie och jag


Såg filmen Mission Imposible igår. Jag gick med Vårin från norge och Matteo från Tyskland. Jag viste inte vad filmen skulle handla om riktigt men det var med Michael Nyqvist och svenskarna var de onda! De pratade till och med Svenska i filmen, dock så tror jag att de har blandat ihop ryssland och sverige lite... Men det var en helt okej film.


I torsdags Cheerade jag för första gången med riktiga outfiten. Den var riktigt varm men det var sååååå himla häftigt! Vi dansade även en juldans i halvtid får se om jag kan lägga upp den här så ni kan se.


Idag är det Jul. Det firas inte alls på samma sätt som hemma men det ska nog bli spännande, idag är det i alla fall packetöppning.


//Helen

God Jul!

Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen hoppfadderallan lej!

Cupcake Challenge

Vi hade en tävling i foodprep igår, jag gjorde ett lejon men det fanns riktigt många häftiga muffins!

På kvällen var jag på en bortamatch nära vart jag bor. Det var på en liten skola så det var riktigt fullt på läktaren.

Julljus



Huset ovan har 37 000 ljus och blinkar till en radiostation med julmusik. Det blinkar i olika mönster, riktigt vacker! http://www.fairmontlights.com/




Torsdags var det basketmatch igen så cheerade, tor att vi kommer få ha våra riktiga uniformer nästa vecka.

Fredags så var jag i ett giganstiskt hus hemma hos en kompis. Han är otroligt rik, huset är gigantiskt, de har ett innomhus sporthall med en "score board", två pooler, bubbelpool, han har två bilar, ett privatplan och ett hotell. De har aldeles för mycket pengar! Var häftigt hus dock.

Igår var det EF julfest så träffade massa utbutesstudenter och hade roligt, vi gick också på en "sen" bio och såg Alvin and the Chipmunks.


//Helen

"Juligt"

Igår var det Lucia men det firar de inte alls här i USA. Känns så konstigt att det är jul om mindre än 2 veckor och att inte ha ätit lussebullar, pepparkakor, julgröt eller druckit glögg och julmust. Det finns många hus här med massa vackra ljus i olika färger men det som jag är van vid att uppleva innan jul finns inte här. Allt är så annonlunda här, det är "juligt" men inte rätt "juligt". Att gå runt på stan i snön och köpa julklappar har jag heller inte gjort i år, här går man bara och shoppar i olika mall, vist med julpynt i men det är inte samma sak. Men ser fram emot att fira jul här i USA även om det inte är det "rätta" sättet.

Det var någon som frågade om jag kallar mina värdföräldrar mamma och pappa. Jag tycker att det känns konstigt att kalla dem mamma och pappa då jag redan har en mamma och en pappa som jag älskar. Det är dom som ska ta hand om mig under året men de är inte mina föräldrar. Tycker om dem jättemycket men det skulle bara kännsas konstigt, kallar dem Michelle och Rich istället.
//Helen

En bra helg

Jag är den som gör en bakåtvolt längst till vänster
Under vår dans
Dans
Lördagkväll
Rekord i att ha många skedar på ansiktet?
Paket!!!! Fick ett julpaket från mamma och pappa med julklappar och lite mat :)
Hade en riktigt rolig helg, hejjade för andra gången i lördags, publiken var väldigt svår att få igång men vi hade roligt i alla fall. På kvällen var jag hemma hos Erin med en massa andra kompisar. Vi spelade spel pratade och åt så klart. Igår åkte jag och shoppade hittade bra rea och fick håret klippt här för första gången, blev snyggt och kostade bara 200 kr med tvätt fön klipp och allt på en riktigt bra salong.
//Helen

Cheer-bomb!


Det är vår maskott på ryggen och linjen är gjord av våra namn.
Seniors

Prettey squat
Under svarta pricken... Blev fel håll.... Ooops....
Jag är i mitten under den svarta pricken
Make that free shoot!
Kul med en massa bilder. Tror jag har sagt det tidigare men vi har inte våra uniformer än så vi improviserade lite med Yogabyxor och en speciallbeställd T-shirt, såg riktigt häftigt ut.
//Helen

First time Cheerleading!

Igår var första matchen som vi hejjade på. Det var riktigt roligt! Efter skolan tränade vi en sista gång och åkte till en av tjejernas hus för att fixa oss så att vi alla hade likadant hår och smink. Ca 2 h innan vår match började så åkte vi tillbaka till skolan för att pynta lite öva mer och stödja B-lagets killar. När vi väll började hejja var alla riktigt glada att se vilka som var med på vårt team och de var riktigt glada att se att vi var bätre än de någonsin varit. Vi stuntade framför publiken och sedan hejjade bakom en basketkorg, vi gjorde olika ramsor beroende på vad som hände i matchen. Under halvleken gjorde vi en dans och fortsatte hejja och göra olika stunt. Vi hade riktigt roligt tillsamans och det var kul att se att folk uppskatade vad vi har övat på. Eftersom att vi står så nära alla spelare hör man vad de säger till varande vilket är intressant. Igår var killarna riktigt snälla mot varandra och hjälpte sina motståndare ifall de ramlade eller råkades knuffas.
En kompis har riktigt många coola bilder på oss så väntar på dem för att kunna lägga upp dem.
Här är Anne från spanjen jag och Vårin från norge.
Imorgon så är det dags för vår andra match längtar, är så glad att jag bestämde mig för att göra cheerleading!
//Helen

Jingel Bells

Varje morgon under Jul blir man hälsad i dörren på väg in till skolan med plingande med en klocka och julsånger. Det ger en sån härlig julstämmning. Älskar när folk går lös med sina juldekorationer och hela husen är fyllda med färggranna ljus.
Saknar dock glögg med pepparkakor, lussebullar och julbord!
Idag har jag även beställt kappa och mössa med en liten tassle på inför Graduation.
//Helen

Honor Roll

Idag var det Sinas födelsedag, en norsk utbytesstudent. Så vår grupp med vänner gick ihop och dekorerade hennes skåp med ballonger och tog med muffins till skolan åt henne.
Kom också med på Honor Roll vilket är en lista på studenter med bra betyg. På Torsdag morgon får vi gratis frukost i skolan för att vi är så duktiga!
//Helen

Cheer bonding


Jag, Katie, Lizzie, Sam, Shannon, Chloé



Efter skolan idag hade jag Cheerpractice som vanligt men efteråt hade vi en bonding kväll. Vi tittade på Bring it On skvallrade ja det var precis som taget ur en cheerleading film. Hade riktigt kul med dessa vackra tjejer och det kommer bli en grym vintersportsäsong!


//Helen

301111

Älskar när folk ställer frågor! Så fråga på ifall det är något ni undrar om utbytesår :)

hej :) vad roligt att åka på utbytesår! vill också åka och ska kanske få det 2013 :P då vill jag också vara cheerleader ås jag har en fråga.
har du gått på cheerleading innan? alltså i Sverige? :)
och var det svårt att komma med i cheerlaget? :)


Vad roligt att du vill åka iväg, jag tycker verkligen att du ska ta chansen man får uppleva så himla mycket kul saker! Jag har aldrig varit cheerleader förut. Dansade från när jag var kanske 4-5 tills jag var 15 men det var ett tag sen. Men flera på laget är helt nybörjare och de lär oss allt eftersom.

I min skola har cheerleading inte haft något riktigt bra rykte förut men de började bli bättre förra året. De är inte superbra utan håller på att lära sig för att kunna bli grymma. Vi har 3 olika cheerleading lag i min skola så beronde på vilken man är i avgör hur svårt det är. Alla som ville vara med fick göra auditions innan för att avgöra vilket lag man hamnar i. Det varierar väldigt mycket från skola till skola också, vissa skolor har väldigt dåliga och andra har riktigt bra. Om skolan inte är superstor så är det också lättare att komma med då konkurensen inte är lika stor. Men om du vill testa det när du kommer till USA borde du göra det. Skolan brukar vara snällare mot utbytesstudenter när man är på auditions för olika sporter och pjäser. Det är riktigt roligt och det kommer vara sjukt häftigt att stå inför hela skolan i Cheerdräkten, är supernervös!


Några av tjejerna på träningen.

// Helen

Helen i USA -

High School 2011-2012

RSS 2.0