Orlando, Florida

Idag har jag flugit igen och befinner mig på ett Disney resort i Florida. Är här med min värdmamma hennes två systrar och min värdmormor. Ska vara här 3 dagar och få uppleva Disney parkerna! :)

// Helen

HAWAII!!!!!

Hawaii var helt underbart! Träffade massa bra kompisar och fick uppleva en massa helt otroliga saker. Det är svårt at kunna beskriva allt i ett blogginlägg och få fram hur häftigt och roligt det faktiskt var men lägger upp en massa bilder och skriver lite om de häftigaste sakerna vi gjorde så får ni kanske en liten uppfattning om min resa! Vi har 16 studenter i vår grupp var av endast två var killar. De flesta var från skandinavien, det var riktigt skönt att umgås med några som har upplevet samma sak som man själv har och som också är uttåtriktade och gillar att ha roligt. Vi hade mycket att prata om och klickade direkt och blev riktigt bra vänner. Jag umgicks mest med fyra andra tjejer Emma (Sverige), Iris (Danmark), Nathalie (Sverige) och Chelsie (Nya Zeeland).Första kvällen! Vi bodde precis vid stranden och vid all shopping vilket var jätteskönt när vi hade fritid! Vi flög heeeela dagen så riktigt skönt att komma fram när det var så vackert.


Andra dagen på stranden.


Vi åkte katamaran, blev lite åksjuk.... Vågorna var stora och vi blev dyngsura!


Japansk middag, eftersom att Hawaii ligger så pass nära Japan fanns det mycket japansk mat och mycket SUSHI mums säger jag bara. Här lagade de mat framför oss.


Pearl Horbor


Hard Rock Café


Vi simmade i ett vattenfall, det är en av de vackraste platserna jag någonsin sätt!


Iris, Emma, Jag, Chelsie, Nathalie


Vattenfall!


Läskigt!


Någon som åker Boggie board! Rikgti stora och häftiga vågor!


En sköldpadda på stranden som låg och solade.


Annans växer i buskar.


En Hawaii man som är chef över en "tribe" leker med eld. Han hade en show som var humoristiskt men också berättade om hur de levde förr.


Hoppar på ett rikigt högt berg!


Vi var och badade på en öde strand, jättevackert.


Något nytt sätt att surfa på, var lite lättare då man inte behöve paddla med armarna lika mycket.


Uppe på en vulkan, Iris, Emma, Jag


Utanför ett Japanskt temepel


Vi åkte limosin. Här är hela gruppen


Jag, Iris och Emma köpte "hula" kläder och gick ut på stan och tog lite bilder


Ute och spanar delfiner valar och sköldpaddor.


Vi hittade massa delfiner som vi simmade med i havet!


Sista dagen på stranden lägger sig en äcklig gubbe med en string sig bredvid oss på stranden, vi kunde inte sluta skratta för att det såg så himla töntigt ut!


Glädjeskutt för en helt underbar resa!

Imorn på morgonen bär de då av till Florida och Disney World!

//Helen

MN vs HI

Lite skillnad på vädret från Minnesota och Hawaii. Det sistnämnda är väll något jag föredrar mer... :)

Mahalo

Är som ni vet i Hawaii vilket är helt underbart, försöker att njuta så mycket som möjligt så bloggar när jag kommer hem istället.

Ps. Tror att jag idag såg en av de vackraste platserna på jorden!

Mahalo

Är som ni vet i Hawaii vilket är helt underbart, försöker att njuta så mycket som möjligt så bloggar när jag kommer hem istället.

Ps. Tror att jag idag såg en av de vackraste platserna på jorden!

Snowcoming

Igår hade vi vår snowcoming dans. Var precis som på homecoming fast finare dekorerat och sen så var alla uppklädda så klart!


Är föresten i Hawaii nu, det är helt underbart! :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2450609/images/2012/pic_184683189.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2450609/images/2012/pic_184683189.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2450609/images/2012/pic_184683200.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2450609/images/2012/pic_184683200.jpg" class="image">

Last day of first semester

Sista dagen på första läsåret var igår. När jag kommer tillbaka från Hawaii kommer jag ha ett helt nytt schema med nya människor. Kommer blir kul och spännande men också tråkigt då man vet vem man sitter med i varje klass nu. Tråkigt att inte få träffa olika vänner från olika klasser varje dag som jag brukar. Men så får jag ju också lära känna nya lärare och ny människor!

USA vs Sverige

Allt här i USA är inte som det är där hemma. Det är några saker som jag speciellt kommer att tänka på just nu så tänkte skriva en liten lista.

 

De försvarar bröd i mikron

Bara sköljmedel när de tvättar kläder och inget riktigt tvättmedel som vi har hemma.

Man åker bil ÖVERALLT, om jag säger att jag ska gå över gatan tror de att man har en skruv lös, gå? Vad då gå? Hur gör man då? Alla från skolan använder också sina bilar som ett förvaringsutrymme för en massa saker (skrot).

GUD, alla här är kristna och går i kyrkan en gång i veckan. Lärare och studenter har ibland Gud som ursäkt ”om gud hade velat att jag hade klara det så skulle jag gjort det”. I Sverige är vi ju kristna men tror inte garanterat på en Gud och någon ”där uppe”.

Snacks, man äter snacks hela tiden mellan måltider så att man inte gud förbjuder inte blir hungrig mellan snabbmaten.

Chips, är näringsrikt som man ska äta till lunch och andra måltider.

Yoga byxor, alla har något som kallar Yoga byxor. Det är som mjukisbyxor fast lite mer ”stiligt”. Är från Victoria Secret så klart och ALLA använder dem.

Flair, ingen här har våra vanliga byxor ”skinny jeans” alla har jeans som har en flair, alltså att de går ut från knät och ner. Jeansen har också en massa juveler och sånt så att de blir flashiga och mer amerikanska.

Ryggsäck, alla har en ryggsäck i skolan där de bär allting, skolböcker, mat, mm.

Ungdomar är väldigt kontrollerade och de är föräldrarna som bestämmer. Hemkomsttider och regler något som vi inte är så vana vid i Sverige. De tycker att det är en självklarhet att läsa barns SMS bland annat.

Får se om jag kommer på några fler till en annan gång.

 

//Helen

Gamla uniformer

Idag under träningen så prövade vi gamla uniformer. Dessa användes aldrig då de var för korta och visade för mycket urringning. Vi hade riktigt kul när vi prövade dem. Får se om jag kan få med mig en hem för att de kommer aldrig att användas och är helt nya!


Bara 2 dagar kvar till Hawaii!!!!!

Cheer pictures!

"Snowcoming"Dress

Yeay! Har äntligen hittat en klänning till Snowcoming dansen som är om en vecka. Vi hade inte en formell homecoming så nu har vi en snowcoming också som är mer formell. Har letat efter en klänning i flera veckor men det var riktigt svårt att hitta något fint. Amerikanerna har inte den bästa stilen alltid. Idag åkte jag till Mankato för att shoppa med några kompisar. Sean var snäll nog att fylla sin bil med tjejer och ta oss på en shoppingtur. Vi prövade några riktigt fula för skojsskull, men hittade en fin till mig till slut. Var tvungen att vara hemma ganska tidigt för att äta middag då min värdfamilj hade några vänner över för fisk, min värdpappa är nämligen fiskare. Mums med färsk fisk istället för allt halvfabrikat som finns här borta.
Tog bilder lite snabbt, den är mycket finare i verkligheten. Kommer att ha svarta enkla klackskor till och håret uppsatt på något sätt.
//Helen

Amerikaner och deras dekorationer

Jag var och handlade på Walmart (en affär med allt) med min värdfamilj den 2 Januari och kan ni gissa vad jag såg? Alla hjärtans dag dekorationer, redan! Tur att amerikanerna har många högtider så att affärerna kan vara fyllda med dekorationer året om. Juldekorationer börjde de lite lätt med i september men inna dess kommer Halloween och Thanksgiving så dessa dekorationer gick de givitvis all in med. Innan julen börjar nyårsdekorationerna komma fram och sedan direkt efter nyår Alla hjärtans dag och till och med PÅSK decorationer... Det är mer än 3 månader kvar till påsk men det är redan dags att börja förbereda, galet eller hur? Det är riktigt kul att få chansen att uppleva en massa högtider på det amerikanska sättet. Vissa högtider föredrar jag med de svenska tradtionerna och andra tycker jag att vi borde inspireras mer av amerikanerna. Om det är något jag tycker att Lill Landet Lagom behöver mer av så är det äkta "Holliday spirit".
//Helen

Aloha Honolulu!

Sunday - Travel day
Monday - Diamond Head, Catamaran ride, Japanese Dinner
Tuesday - Pearl Harbor, "Fia Fia Night" evening Luau
Wednesday - North Shore at Waimea Valley/ Bay and waterfall with lunch, Turtle Bay and Dole Pineapple Plantation
Thursday - Circle Island Tour - Hanauma Bay, Halona Blowhole, Byodo-In Temple, with lunch at Papa Ole's or Romey's Shrimp Shack
Friday - Pali lookout, Ali'i tour and the Secret Island with lunch
Saturday - Ko Olina Ocean Adventure - Snorkeling, whale watching, swimming with dolphins with breakfast and lunch
Sunday - Pack to fly home
Monday - Arrive back home
Idag fick jag mina flygbiljetter och schema över vad jag kommer att göra i Hawaii. Googlade på lite bilder och det verkar så underbart! Kommer få simma under vattenfall och med delfiner, hur häfrigt är inte det? Bara 10 dagar kvar!
//Helen

EF

Vill du också åka på utbytessår och få uppleva det amerikanska High School livet gå in på
http://www.ef.se/highschool för att få information och ta reda på hur DU kan komma iväg.


//Helen

Practice

Massa Cheerisar
Lexi
Shannon, hon ser lite galen ut men hon är sjukt vig!


Idag var första dagen tillbaka i skolan efter lovet. Kändes helt okej att gå tillbaka även om jag var riktigt trött på morgonen. Efter skolan hade jag träning igen. Eftersom att jag kommer vara borta i Hawaii under en match som vi håller på att göra en dans för så satt jag och tittade på. För övrigt är Hawaii allt jag kan tänka på just nu, ser fram emot det så otroligt mycket. Skönt att komma till värmen och bara få göra massa roliga saker!


Om någon har frågor som de vill ställa svarar jag gärna på mejlen: heleniusa@live.se


//Helen

Secret Santa


Träffade Justin Bieber när jag shoppade några dagar sen.Idag hade jag och en massa kompisar vår lilla fest för Secret Santa. Vi drog namn för två veckor sedan för att ta reda på vem som skulle ge present till vem. Sen hade vi vår lilla fest för att öppna allas packet och bara umgås. Vi spelade spel och åt mat, riktigt amerikanskt alltså.

Imorgon börjar skolan igen känns riktigt konstigt för lovet har varit så himla kort. Hade behövt några dagar till för att bara lata mig känner jag. Men jag och Vårin har bestämt oss för att hitta på en massa konstiga saker för att få folk att känna sig obekväma och generade. Så bara vara konstiga ibland, vi känner att vi behöver krydda skoldagarna med lite humor!

//Helen

Gott nytt år!

Riktigt vilt nyår... Åt middag med mina värdföräldrar på chinabuffén sen har jag hängt med vårin hos olika kompisar. Vid tolvslaget tittade vi på tv och såg "the ball dropp". Nu sitter jag hemma hos vårin vi äter ben and jerrys och tittar på fyrverkerier på datorn. De har inte fyrverkerier alls här på nyår och de flesta firar inte in det nya året, jättekonstigt! Känns inte som ett nytt år än utan ett riktigt firande med fin middag och raketer.

Helen i USA -

High School 2011-2012

RSS 2.0