Cheer all day long

I helgen har det varit fullt upp med två matcher att cheera för. Säsongen börjar nämligen att ta slut så att det är slutspel och en massa sådant för att kunna avgöra vem som är bäst. Beroende på hur bra det går för dem så kan den här veckan bli sista veckan som jag får cheera någonsin. Känns jättesorligt då det har varit superkul och har träffat så många nya vänner som jag inte hade fått chansen att träffa annars. Jag kommer sakna att ha på mig den fina uniformen och stå framför hela skolan och hejja på vårt lag, det är sån High School spirit! Hoppas verkligen att vi går långt i basketen så att det inte tar slut än... I helgen har jag även hunnit med att sova över hos en kompis och åkt och shoppat.
//Helen

100 days until graduation

Det är helt sjukt att om hundra dagar så kommer jag stå där i röd kappa och mössa med en tofs på för att ta "studenten" från mitt amerikanska high school och mitt amerikanska high school år. Om mindre än 100 dagar så kommer också min familj hit till mitt Minnesota och får se vart jag har levt de senaste 10 månaderna, gud vad jag längtar efter dem! Tiden går så overkligt snabbt, när jag tänker tillbaka på tiden som gått och allt som jag har gjort känns det bara som ett stort buller av bilder och kännslor. Det känns som jag han uppleva en massa saker men jag undrar fortfarande vad jag fyllde all min tid med så att det gick så himla snabbt och till att jag är vart jag är idag.
/
I början av mitt år var jag väldigt blyg även om jag inte är blyg som person. Jag försökte verkligen ta för mig men jag var så trött efter alla nya intryck att jag mest obersverade och såg på vad alla andra gjorde och hur de betedde sig. Jag tycker det var bra att jag lät allt sjunka in så att jag inte började säga massa galna saker så att folk kanske hade börjat ta avstånd från mig. Jag har blivit mer och mer uttåtriktad och pratar verkligen med allt och alla nu. Alla i skolan vet vem jag är. Är väll kanske inte igenkänd av alla av samma sak. Vissa känner mig som den galna svensken som älskar att kramas och som är snäll till männsiskor. Vissa känner mig som den där tjejen med de klarblåa byxorna och coola kläderna och andra känner mig inte utan har bara pratat med mig en enstaka gång men hört massor om mig. Är riktigt glad att jag gjorde cheerleading. Utan det hade jag inte träffat alla underbar tjejr i laget och inte fått de självförtroendet jag har nu, jag menar att stå framför hela skolan i en cheerleading uniform och dans / skrika ramsor kräver en hel del från en person. Idag kan jag bara börja prata med någon i mataffären eller i lunchkön utan att tycka att det är konstigt något jag hoppas att kunna ta med mig till Sverige när jag kommer hem om lite mer än 100 dagar.
//Helen

FHS vs BEA


På Blue Earth High School hade de massa flaggor i entren, bland annat sveriges flagga. Under flaggorna så stod det vilket land det var och hur man sa "welcome" i de olika språken dock så står det "Velkommen" under Sverige så sa till biträdande rektorn som trodde att jag skojade men lovade att ändra på saken.


Jag, ja det är jag... Och Kara

Kara, Jag och Chloé hade blev lite otåliga under tjejernas match.


Kara, Chloé


Här spelas det för fulla muggar. BEA som deras skola förkortas är våra största rivaler då det är närmaste skolan som är nästan samma storlek som våran. Vi vann ganska stort men det var en spännande match! När vi spelar rivaler som är nära brukar de ha så kallade "dubbel header" vilket betyder att tjejernas bästa och killarnas bästa lag spelar efter varandra. Det är oftast mycket mer människor och alla är supertaggade!


Shannon (Senior), Lizzie (Junior och kapten), Katy (Junior), Lexi (Freshman)

Igår så blev det ingen Cheerleading istället åkte vi tillsammans till basketmarchen som var borta i likadana rosa tröjor som sa "FHS Cheer". Alla sporter här är så himla stora och det är en sån otrolig High School spirit när man sitter där i läktaren. Vi hade inte alls mycket plats så vi satt ihopklämda och vissa fick sitta på varandra.

Efter matchen så stannade en killkompis mig och frågade mig till Prom. Han frågade inte på något speciellt sätt utan bara frågade om jag ville gå med honom. Han är jättesnäll och nära kompis till en av mina bästa tjejkompisar här så det kommer bli superkul. Även om man går med en dejt här så går man i stora grupper och tar foton mm så det kommer jag att få göra med alla mina kompisar då han är del av det gänget också. Det är skönt att veta vem man ska gå med även om det är mer än 2 månader kvar till självaste prom dagen! (28 April)


//Helen

Do you want to go to PROM with me?

Idag blev jag frågad till Prom, en jättesnäll kille så det känns riktigt bra att slippa gå själv och att kunna gå med någon man kan prata och ha kul med. Är sent nu men berättar mer imorgon när jag kommer hem!
//Helen

Nostalgi

Lite nostalgi sådär på kvälskvisten
//Helen

Långhelg

Igår (torsdag) hade vi sista dagen för skolan den här veckan. Hade en basketmatch som var riktigt nära, vi vann med 1 poäng med övertid. Sov över hos Chloé och vi hittade på en massa skoj, bara hängde hos kompisar och åt mat så klart. Här i USA är det stort att göra fuffens till andras bilar så vi färgade en kompis  bilfönster helt svarta med en speciell penna så det går bort med vatten. Vi virade även in bilen i plastfolie så att det inte går att öppna dörrarna. Vi gjorde dock ett jättedåligt jobb då det var hur lätt som helst att ta bort. Detta är typiskt amerikanskt i en liten stad där det inte finns så mycket att göra. Idag så har jag vart med Chloé hela dagen, vi åkte och simmade tittade på några när de spelade fotboll och såg på film. Riktigt bra långhelg än så länge!//Helen

Alla hjärtans dag del 2

image description
Gjorde hjärtformade pizzor i Food Prep

image description
Mat för Cheerleading partyt

image description
Chloe är glad över att få ballonger

image description
Kara delar ut sina alla hjärtans dag presenter (läs godis)

image description
Yeay ballonger!

image description
Från mitten till vänster: Shannon, Jackie, Kara, Chloe, Katie, Lizzie (kapten), Heather ( coach)


På alla hjärtans dag var alla mer kärleksfulla än vanligt. Folk gick runt med dekorerade lådor och samlade på sig en massa Valentines under dagen. Tjejer fick blommor, ballonger och nallar. Efter skolan så hade vi ett litet partaj med Cheerleadersarna, vi åt mat och delade med oss av våra valentines. Jag köpte alla tjejer en var sin ballong på Dollar tree (superbra affär där allt kostar 1 dollar styck ca 6-7 kr) det blev hela 18 ballonger som jag gick genom skolan med. Alla tittade på mig och sa "oh Helen how did you get them from?" alla trodde så klart att jag hade en hemlig beundrare. På kvällen åkte jag med Chloé, Vårin, AK, Alex och Joe till en basketmatch 1,5 bort. Killarna ville se en spelare som ska få gå till college och spela basket så han var grym, vi tjejer bara hängde på. Det var en riktigt häftig match på grund av deras spelare men vi förlorade ganska stort. Mycket godis var det under den dagen och även ganska ont i magen.

//Helen

Alla hjärtans dag

Vaknade imorse och hittade alla hjärtans dag presenter på köksbordet! De är från min värdfamilj, gulligt! Nu bär det av till skolan så får se hur en amerikansk valentines day går till.

Fråga 13/2

Hejsan!
Jag ska åka till USA i sommar och vara borta ett år, men jag har en liten fråga. Gjorde du upp någon budgett innan? Eller hur mycket spenderar du i månaden och hur mycket sparade du ihop innan du åkte?
Jag blir sååå taggad på att åka när jag ser hur kul du har det.
Jätte fin blogg :)


Hej vad kul att du ska åka iväg!

Jag gjorde inte upp någon budget riktigt innan jag åkte men styr hur mycket pengar jag använder varje månad genom internettbanken. Jag flyttar över pengar ungefär en gång i månaden och kolla då och då för att se hur mycket jag har kvar och hur mycket jag kan spendera under resten av månaden. Jag hade väll med mig ca 40 000 kr för att jag viste att jag ville åka på en discovery tour. Använder ca 1 500 - 2 000 i månaden skulle jag gissa på om jag bara räknar pengar jag spenderar i affärer mm. Sen har jag även spenderat mera pengar på resor och fickpengar under resorna. Det är nog det som har tagit mest av mina pengar. Tycker väldigt mycket om att shoppa också men då jag bor på landet kommer jag inte iväg mer än en gång i månaden vilket är riktigt bra för plånboken.

Tack så jättemycket, hoppas du får ett riktigt bra år!


//Helen


Om flera av er har frågor tveka inte att fråga, skicka frågorna till heleniusa@live.se eller lägg till en kommentar i bloggen så svarar jag antingen på mejl eller i ett inlägg.


Bild från "Dollar tree" där kostar allt i affären endast en dollar! Nu under alla hjärtans dag kan man köpa ballonger för endast en dollar!


//Helen

Cookie tävlingen

Här i USA kan man tävla i allt möjligt och är man i en tävling så går man all in. I klassen food prep så har vi bakat kakor de senaste veckorna i ett projekt. Jag och den spanska utbytesstudenten Ane är i en grupp när vi bakar. Vi bakade en kaka med havregryn och mini m&m's, det blev supergott! Det tyckte vår lärare också så hon ska anmäla oss till en stor matlagningstävling uppe i Minneapolis inför april. Kommer bli jätteroligt, go team foreigners!
//Helen

Minnesotan Accent

Under de senaste veckorna har folk kommenterat mer och mer hur stark min Minnesota dialekt har blivit. Tydligen mer än många andras här... Man kan inte riktigt höra att folk här har en accent förutom på vissa ord men tydligen är jag all minnesotan när jag pratar. Jag tycker det är jättekul att jag lyckats få en riktig amerikansk dialekt. Jag har också märkt att om jag börjar prata med några nya människor så förstår de inte att jag är en utbytesstudent och att jag inte är från USA förens jag berättar det för dem. När jag ska säga någonting så är språket jag använder automatiskt engelska. Behöver inte äns tänka för att tänka ut "vad heter det här" längre utan det är bara flytande, precis som svenskan brukade vara. Nu måste jag tänka riktigt hårt om jag använder Svenska eller Finska (som jag också kan). Tror att jag kommer komma tillbaka riktigt snabbt till mina "riktiga" språk när jag väll börjar använda dem igen, hoppas bara att min coola Minnesota dialekt kommer finnas med mig länge länge till.
//Helen

Valentines Box

Idag under Cheerleading så gjode vi alla hjärtansdag lådor. Det är tydligen någonting man gör här så att man kan samla alla sina alla hjärtans dag gåvor i. Så på tisdag så kommer vi alla gå runt och lägga gulliga saker i varandras lådor. Hur sött är inte det?
//Helen

Surpise PartyI Lördags hade vi en överraskningsfest för Vårin som är utbytesttudent från norge. Vi gömde oss alla i källaren och ropade "surprise" med tutor och ballonger. Hon blev jätteöverraskad och hoppade upp i luften. Tidigare under kvällen hade hon blivit frågad till prom utav en av hennes killkompisar så hon trodde att det var överraskningen alla sa att de hade för henne. (Han gav henne M&M'sen som ni kan se på bilden ovanför) Under kvällen så var det många som kom och gick för att hänga lite och säga grattis. Vi spelade Just Dance, pingis, fifa pratade och åt mat. En typisk amerikansk fest, gå ut får Vårin vänta med tills hon kommer tillbaka till norge, som tur var fick hon ett ölkort av oss så hon fick en liten kännsla av hur det är att fylla 18 hemma.

//Helen

America's food chart

haha :)
//Helen

Melodifestivalen


Issi och jag på Skype


Melodifestivalen

Idag kände jag bara för att ligga i sängen så skypade med Isabell och tittde på melodifestivalen. Sverige är ju bara för bäst! Bara ostbågarna som saknades.


//Helen

Florida


Musse pigg i Down town disney affärerna


Fanns till och med våfflor i musses form


tyckte bara att namnet var så roligt


Mums!


Planet Hollywood


Jag är också en prinsessa


Rain forest café, det är en resturand som är dekorerad som en regnskog med mekaniska djur och åskoväder, supercoolt!


Helt sjukt vad man kan göra av lego


Bara några dagar kvar till jul! Fanns en affär med bara julprydnader året runt och med till och med julmusik!


Jag och min värdmammas systrar som var med på resan


Fiiiint


Det här är en mumsig amerikansk desert, friterad deg ungefär


Fyrverkerier i parken Epcot


Love på himmlen!


Hittade svenskst godis inne i en norskinsirerad affär i Epcot parken. De hade massa länder men inte sverige! En liten bit daim kostade dock 20 kr istället för 6 kr som de gör i sverige...


Jag och min värdmammas mormor, hon frös!


Hollywood Studios (San Fransisco)


Jag och min värdmamma med kalle och kajsa


Mmmmmm cola


Magical Kingdom och Disney slottet


Walt Disney


O sen fyrverkerier på kvällen


Florida var en lite kortare resa än Hawaii men riktigt kul den också. Min värdmamma hade en konferans där så hon tog med sig en del av sin familj. Vi spenderade dagarna på Disney, gick runt, åt mat och allmänt njöt av alla fina bygnader. Hittade även en massa kul souvenirer i affärerna då de har så fina saker. Åkte inte så jätte många attraktioner då jag inte mådde på topp men hann åka några gulliga i alla fall.


Prom är det enda folk tänker på i skolan nu för tiden, det är helt sjukt. Vem som ska fråga vem hur och när. Kul men bara en lång väntan. Vore hemskt om man blev frågad av någon som man inte vill gå med så man måste säga nej.

//Helen

5 månader

Idag har jag varit i USA 5 månader! När jag åkte viste jag inte vad jag förväntade mig och vet inte det nu heller men det var inte vad jag har fått uppleva. Hur mycket man än försöker att inbilla sig hur det är att vara borta ett år och gå i ett amerikanskt high school så kommer man aldrig att lyckas. Man måste verkligen leva livet här för att få vara med om alla underbara upplevelser och få veta hur det verkligen verkligen är.... rikitgt, roligt!
Var ju i Florida förra helgen och har inte orkat ladda bilderna till datorn än så bloggar om det imorn.
//Helen

Prom dress shopping!

Idag under lunchen frågade en kompis om jag ville åka med henne för att kolla på prom klänningar då en affär hade rea bara idag. Följde med henne och tittade på en massa klänningar, Kara min kompis hittade en puffig korallfärgad klänning och jag hittade en klänning också! Första gången jag var och tittade på klänningar men hittade en som bara var 100 dollar de fledsta klänningar här kostar allt från 300-600. Måste bara få den insydd och korta ner den lite, de kommer kosta 30-40 dollar. Den är väldigt söt och med hår och allt kommer det bli så bra!

Har dock ingen prom dejt än. Jättemånga här har redan blivit frågade och det är det stora samtalsämnet under lunchen. Folk går verkligen all in när de frågar sin dejt. Det är allt från isblock med brev i som säger "Prom?" till pizzor som frågar om de vill bli deras dejt. Har hört om några stycken som funderar på om de ska fråga mig men vet inget än, förhoppningsvig behöver jag inte vänta allt för länge! Köpte klänningen för jag kommer gå om jag har en dejt eller inte, Prom i USA får man ju bara uppleva en gång!


Den här tyckte jag var söt


Inte min smak...


Det här är min klänning! Ni får se den på först när det är dags för prom! (28 April) Den har typ halsternäck band som går ner till ryggen. Den är urringad i ryggen också. JÄTTEFIN!


//Helen

Helen i USA -

High School 2011-2012

RSS 2.0